Τρίτη 4 Σεπτεμβρίου 2012

Το ανθρωπογενές CO2 μάλλον δεν καθορίζει το κλίμα


http://wattsupwiththat.com/2012/08/30/important-paper-strongly-suggests-man-made-co2-is-not-the-driver-of-global-warming/

http://www.sciencedirect.com/science/article/pii/S0921818112001658

Ξέρω... Θα πρέπει να είναι τρομερά βαρετό, αλλά είπαμε:  Θα πάψω να γράφω βαρετά πράγματα όταν παραδεχτούν οι δικοί μας πουλημένοι ή ευνούχοι, ακαδημαϊκοί και μηντιάρχες, ότι τόσο καιρό προωθούσαν παραμύθια.

Κι άλλη μελέτη που καταλήγει ότι το CO2 ακολουθεί, έπεται, ανεβαίνει μετά από, είναι μάλλον αποτέλεσμα της αύξησης της θερμοκρασίας, παρά αιτία. Να το ξαναπώ;  Το CO2 ανεβαίνει επειδή ζεσταίνεται ο πλανήτης, και δεν ζεσταίνεται ο πλανήτης επειδή ανεβάζουμε εμείς το CO2.

-- Οι αλλαγές στην παγκόσμια θερμοκρασία εμφανίζονται κατά σειρά 1) από την επιφάνεια των ωκεανών, 2) προς την επιφάνεια της ξηράς και 3) προς την τροπόσφαιρα (το κομμάτι της ατμόσφαιρας πιο κοντά στην Γη)

-- Οι αλλαγές στο ατμοσφαιρικό CO2 έπονται 9,5-10 μήνες, μετά τις αλλαγές στην παγκόσμια θερμοκρασία της ατμόσφαιρας στην επιφάνεια της Γης.

-- Οι αλλαγές στο ατμοσφαιρικό CO2 έπονται περί τους 9 μήνες των αλλαγών θερμοκρασίας στην χαμηλή τροπόσφαιρα.

-- Οι αλλαγές στην θερμοκρασία των ωκεανών εξηγούν σημαντικά τις παρατηρούμενες αλλαγές στο ατμοσφαιρικό CO2, από τον Ιανουάριο του 1980.

-- Το CO2 από την χρήση ορυκτών καυσίμων έχει μικρή επιρροή στις παρατηρούμενες αλλαγές του ατμοσφαιρικού CO2, και οι αλλαγές στο ατμοσφαιρικό  CO2 δεν ακολουθούν αλλαγές σε ανθρωπογενείς εκπομπές.

Και για να μην ξεχνιόμαστε, η μείωση των εκπομπών του CO2 είναι, υποτίθεται, η δικαιολογία για τις ΑΠΕ, και νομίζω έχετε εμπεδώσει, από 2-3 προηγούμενες αναρτήσεις (εδώ και εδώ) ότι οι ΑΠΕ, ή τουλάχιστον τα αιολικά, δεν μειώνουν εκπομπές CO2 επειδή δεν υποκαθιστούν σημαντικές ποσότητες συμβατικών καυσίμων. Δεν υποκαθιστούν καθόλου (φτηνό) κάρβουνο, και υποκαθιστούν ελάχιστο (ακριβό) αέριο. Άσχετα με το τι κάνει ή δεν κάνει το CO2 στο κλίμα ή, μάλλον, το κλίμα στο CO2.

Άλλη μελέτη έδειχνε το ίδιο πράγμα αλλά περισσότερα χρόνια ...καθυστέρηση.  Κι αν έχετε πολλή όρεξη, και οι κηλίδες του ήλιου κάνουν περίεργα, και η αιθάλη δεν ζεσταίνει όσο έλεγαν τα μοντέλα, και οι πάγοι στους πόλους έχουν ξαναλιώσει στο παρελθόν (αυτό σας το λέω εδώ και καιρό), τα λεγόμενα "αέρια του θερμοκηπίου" αδυνατούν να θερμάνουν τους ωκεανούς, και το "ανθρωπογενές φαινόμενο του θερμοκηπίου" είναι μάλλον η μεγαλύτερη ψευτοεπιστημονική απάτη (αν και έχει βρει πολύς κόσμος τον μπελά του για το εάν η Γη γυρίζει ή όχι γύρω από τον Ήλιο... Ή γυρίζει ο Ήλιος γύρω από την Γη;)

Δεν υπάρχουν σχόλια: