Σάββατο 26 Ιανουαρίου 2013

Στα €2,81 ο τόνος το αέριο της μπύρας, που κάνει τα φυτά να μεγαλώνουν


Το Bloomberg δεν δίνει τιμές εδώ και ένα μήνα... Κρατάω το εικονίδιο, δεξιά, μόνο ...τιμής ένεκεν. Το γράφημα της τιμής της μαϊμούς  του CO2 το πήρα από το EU Emission Allowances 2013-2020, εδώ.

Η τιμή το έπεσε άλλο ένα 40%, στα €2,81 τον τόνο, όταν η "βιομηχανική επιτροπή του Ευρωκοινοβουλίου" συνεβούλευσε κατά της σχεδιαζόμενης χειραγώγησης, που θέλει η Hedegaard, με 42 ψήφους υπέρ, και 18 κατά. EU Carbon Plunges 40% as Lawmakers Suggest Rejection of Glut Fix.

H Hedegaard και οι διάφοροι του λόμπυ του αερίου, των ΑΠΕ και των διαπραγματευτών φούσκας (αυτοί που σώζουν τον πλανήτη από την υπερθέρμανση ή την υπερψύξη) σκούζουν για "παρέμβαση" και ελπίζουν να δώσουμε για να σώσουμε (τα τομάρια τους).  Θα δεχόσαστε φόρο υπέρ παρασίτων;

Και όπως μετέφερα προχτές, "Ημερησία 4/1/13 3,4 δισ. ευρώ θα κοστίσει στους Έλληνες η απόσυρση (bacloading) δικαιωμάτων ρύπων (της κυρίας Hedergaard) "Ορισμένοι αναλυτές χαρακτήρισαν τη στάση του Βερολίνου, που άλλοτε πρωτοστατούσε σε τέτοιου τύπου αποφάσεις, ως το μεγαλύτερο πολιτικό ρίσκο, ικανό να απειλήσει την πρόταση της Κομισιόν. Κάποιοι μάλιστα το συνέδεσαν με την αύξηση της χρήσης λιθάνθρακα για ηλεκτροπαραγωγή στη Γερμανία."  Όχι ότι μετράει πολύ η ψήφος μας, κουμάντο κάνουν οι Γερμανοί, οι Γάλλοι και οι Άγγλοι. Οι Άγγλοι σαν να θέλουν παρέμβαση (πολλοί "διαπραγματευτές").


4 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

http://www.tovima.gr/science/medicine-biology/article/?aid=494861

Ευτυχώς είστε ξεπερασμένο απολίθωμα

archaeopteryx είπε...

τιμή μου. Ξέρω λίγη αριθμητική, και ξέρω ότι δεν καταλαβαινω string theory. Και ότι το CO2 έπεται μάλλον, παρά προκαλεί θερμάνσεις.

Ανώνυμος είπε...

http://www.tovima.gr/finance/article/?aid=494885

archaeopteryx είπε...

Τρίχες. Θα κάνει ότι κάνει η Δανία (και η Γερμανία) -- αν το κάνει. Θα πουλάει φτηνά (μα χασούρα της) την τυχαία αιολική ισχύ που ΠΡΕΠΕΙ να απορρίψει για να μην ψήσει το δίκτυό της. Εχουμε και εμείς το πρόβλημα.... Αν δεν λογοκρίνει το Βήμα, θα τους το πω.