Τετάρτη 16 Ιανουαρίου 2013

Machines pharaoniques, inutiles, improductives et onéreuses (για τα αιολικά στην Γαλλία...)

http://www.epaw.org/media.php?lang=el&article=pr38

http://www.rte-france.com/fr/developpement-durable/eco2mix/production-d-electricite-par-filiere

Αν έψαχνα για απόδειξη, 100% αδιαμφισβήτητη, ότι το βίτσιο των αιολικών ΔΕΝ έχει σχέση με ενέργεια, ή με ηλεκτροπαραγωγή, η Γαλλία είναι αυτή η απόδειξη, και το είχα ξαναγράψει στις Γαλλικές αιολικές ψείρες (ή poux éoliens).


Η Γαλλία είναι πυρηνική. Έχει τόσο ρεύμα, που εξάγει ρεύμα στους γείτονες. Και όμως έχει βάλει 7.000 αιολικά μεγαβάτ!  (Έχει και την Areva και την Alstom που τις φτιάχνουν, αν και μάλλον με άλλα ασχολούνται...).  Το πόσο πυρηνική είναι η Γαλλία, φαίνεται στο παραπάνω διάγραμμα, που είναι και ...σημερινό, 16 Ιανουαρίου. Πυρηνική, και για ισχύ αιχμής έχει υδροηλεκτρικά, και λίγο αέριο.  Σήμερα μοιάζει να ήταν καλή μέρα για τα 7.000 αιολικά MW. Μέχρι την ώρα του γραφήματος ήταν στο 10% (!) της ονομαστικής ισχύος τους.


Πριν μία εβδομάδα ήταν στο 5,9% (!!) της ονομαστικής ισχύος τους.  Παρήγαν το 0,5% των αναγκών της Γαλλίας. "Η εθνική στρατηγική με την "μετάβαση Ενέργειας" της Κυβέρνησης οδήγησε στο να καλύπτουν και να περικυκλώνουν το έδαφος αυτά τα φαραωνικά, περιττά, ατελέσφορα και δαπανηρά μηχανήματα. Το πρόγραμμα αυτό καταστρέφει και πραμορφώνει την Γαλλία, ενώ η βιομηχανία αιολικής ενέργειας, από την ίδρυσή της, δεν ζει παρά με δημόσιες επιδοτήσεις, προνομιακές τιμές και καταχρηστικές φοροεπιδοτήσεις".

Κι αν το ψάξετε εδώ, θα δείτε ότι η Γαλλία εξάγει ρεύμα, σε όλους αλλά φαίνεται να εισάγει από την Γερμανία. Βαριέμαι να το ψάξω αλλά είμαι σχεδόν σίγουρος ότι εισάγει τυχαίο ρεύμα από ΑΠΕ και εξάγει ισχύ βάσης. Αγαπιούνται, χαχαχάαχα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: