Σάββατο 9 Αυγούστου 2014

Αιολική ήθη (3) -- Δεν θα πιστεύετε τα μάτια σας όταν δείτε ιδιωτικές εκτάσεις να χαρακτηρίζονται δημόσιες


http://sagini3.blogspot.gr/2014/08/blog-post_9.html

Στην Άνδρο οι περιοχές ενεργειακής δέσμευσης και εγκατάστασης αιολικών , είναι εκατό τοις εκατό ιδιωτικές εκτάσεις και τα έργα σχεδιάζονται χωρίς να έχουν ενημερωθεί-ερωτηθεί οι ιδιοκτήτες αλλά και οι κάτοικοι.

Σίγουρα κάποιοι γνώριζαν και μεθόδευσαν τα έργα . Σίγουρα έχουν και οι εταιρείες τους δικούς τους ανθρώπους στην Άνδρο . Υπόσχονται ''ανταποδοτικά οφέλη'' και καθρεφτάκια στους ιθαγενείς. Γνωστός ο ρόλος της ΜΚΟ "Δάφνη" κλπ.κλπ.

Είναι ξεκάθαρο ότι με τη στήριξη "κάποιων" τοπικών παραγόντων, τα μαύρα κοράκια έχουν βάλει στο μάτι τα χωράφια και τις περιουσίες των ανθρώπων και αργά ή γρήγορα θα τις καταπατήσουν με την βοήθεια του νόμου για τις ΑΠΕ. (Νόμος Μπιρμπίλη) Ο νόμος αυτός για τις ΑΠΕ προβλέπει σε περίπτωση άρνησης ενός ιδιώτη να νοικιάσει τη γη του, στις πολυεθνικές εταιρείες να γίνουν απαλλοτριώσεις με fast track διαδικασίες. Ο νόμος που καταστρέφει τον τόπο μας είναι κομμένος και ραμμένος στα μέτρα τους.

Παραθέτουμε εδώ απόσπασμα σχετικής Επερώτησης στη Βουλή ( 25-5-2010 )

ΘΕΜΑ: Αποζημιώσεις εκτάσεων που χρησιμοποιούνται για εγκατάσταση ΑΠΕ

Τρεις Δήμαρχοι της Νότιας Ευβοίας, διαμαρτύρονται με δελτίο τύπου και άλλες παρεμβάσεις για την αντισυνταγματική ρύθμιση της παρ. 11, του άρθρου 12 του Ν. για τις ΑΠΕ σύμφωνα με την οποία «θα χαρακτηρίζονται κατά προτεραιότητα ως δημόσιες δασικές, οι εκτάσεις που σχεδιάζονται να εγκατασταθούν αιολικά πάρκα και θα υποχρεούνται όλες οι Υπηρεσίες να αδειοδοτούν τα αιολικά πάρκα, ασχέτως αν υπάρχουν νόμιμες ενστάσεις και δικαστικές προσφυγές από τους ιδιοκτήτες γης». Δηλαδή, θα κατάσχονται ιδιωτικές περιουσίες χωρίς αντάλλαγμα για τους ιδιοκτήτες και θα παραδίδονται πλέον από το κράτος στις εταιρείες ΑΠΕ. Με αυτή τη φωτογραφική διάταξη, οι εταιρείες θα αποφεύγουν να αποζημιώνουν τους νόμιμους ντόπιους ιδιοκτήτες. Αυτό θα γίνει και στην Άνδρο και τα άλλα νησιά. Οι υπεύθυνοι σιωπούν . Δεν θα πιστεύετε στα μάτια σας όταν θα δείτε ιδιωτικές εκτάσεις να χαρακτηρίζονται δημόσιες.

Αιολικά ήθη (1)  Κλεφτρόνια με συνεργό το Κράτος

Αιολικά ήθη (2)  Θα σας λέμε ψέματα μέχρι να μας πιστέψετε και μετά θα σας κλέβουμε ανενόχλητοι

Και φανταστείτε... Τον συγκεκριμένο τον θεωρούν "σκοτεινό " οι άλλοι ΑΠΕτζήδες (αλλά τον αγαπάει ο Τσιπουρίδης).

Δεν υπάρχουν σχόλια: