Πέμπτη 16 Οκτωβρίου 2014

Ποῦ θα έβαζε η Γερμανία το τυχαίο και μεταβλητό ρεύμα εάν δεν είχε (και δεν πλήρωνε) γείτονες για να το απορρίπτει;


http://www.gridwatch.templar.co.uk/france/

Η Γαλλία (και η Αγγλία) δίνουν πολύ καλές λεπτομέρειες για την ηλεκτροπαραγωγή τους και τα δίκτυά τους.  Η Γαλλία είναι πυρηνική (το αναγκαστικά κρατικό και οπωσδήποτε μονοπώλιο της EDF).  ΟΛΟ τους το ρεύμα είναι πυρηνικό. Ναι, έχει και μη πυρηνικές σάλτσες, ή ψείρες.  Και στις δύο χώρες, τα αιολικά είναι ...ασήμαντα (αν και η Αγγλία κοντεύει να βουλιάξει από τα αιολικά της).   Και, το πιο σημαντικό για την κουβέντα αυτή, η Γαλλία είναι αυτή που επιτρέπει στην Γερμανία να έχει πολλές ΑΠΕ. Όπως η ίδια λέει, η Γαλλία απορροφά τις απορρίψεις τυχαίου και μεταβλητού ρεύματος, και η Γαλλία ηλεκτροδοτεί την Γερμανία όταν δεν ...φυσάει. Η Γαλλία μπορεί και το κάνει, (α) επειδή είναι πυρηνική και παράγει πολύ και απρόσκοπτο ρεύμα, και  (β) έχει κάτι υδροηλεκτρικά που τα έχει καπαρώσει η Γερμανία, αλληλούια για ...μπαταρίες.  Η Γαλλία πληρώνεται για αυτές τις υπηρεσίες.  Η Γαλλία, μαζί με την Πολωνία, την Τσεχία, την Ελβετία, την Αυστρία και οσονούπω την Νορβηγία, είναι αυτές οι μη αιολικές χώρες, που επιτρέπουν, με αμοιβή, στην Γερμανία να παριστάνει ότι έχει πολλές ΑΠΕ.

Ο ρόλος των αναγκαίων "εισαγωγών-εξαγωγών" στην σταθερότητα του Γερμανικού δικτύου προκύπτει από επίσημα Γερμανικά στοιχεία.


Η αστάθειες και ρίσκο "μη ηλεκτροδότησης" (να 'ναι καλά οι ΑΠΕ που ούτε στην Γερμανία μετράνε στην επάρκεια ισχύος) του πάλαι ποτέ Γερμανικού δικτύου είναι σε επίσημες Γερμανικές ιστοσελίδες (από το notrickszone)  Αλλά πώς θα ζήσουν αυτοί που φτιάχνουν ηλεκτρολογικό εξοπλισμό υψηλής τάσης;

Η Δανία παριστάνει ότι έχει πολλές ΑΠΕ επειδή απορρίπτει προς, και εξισορροπεί με, τις γειτονικές (πολύ μεγαλύτερη) Γερμανία, (υδροηλεκτρική) Νορβηγία και (πυρηνική) Σουηδία.  Η Γερμανία παριστάνει ότι έχει πολλές ΑΠΕ επειδή κάνει την ίδια άσκηση με την υπόλοιπη ...Ευρώπη.  Ο δικός μας ΑΔΜΗΕ, στις μεν σελίδες 40, 50 και 51 λέει ότι τα αιολικά είναι μάπα, αλλά σε όλες τις υπόλοιπες λέει ότι έτσι που πάμε από την μία δεν θα έχουμε πάντα ρεύμα, από την άλλη χρειαζόμαστε ...διασυνδέσεις (σελ. 24, διάγραμμα 5.1).  Με φίλους όπως οι ...γείτονές μας.

6/7/2014 Ρεκόρ ηλεκτροπαραγωγής από ΑΠΕ = ρεκόρ απορρίψεων σε γείτονες + ρεκόρ κόστους

Δεν υπάρχουν σχόλια: