Κυριακή 10 Μαΐου 2015

Εκτός από τον κύριο Ζήμενς, στην Γερμανία, και οι πολιτικοί, οι ακαδημαϊκοί (και τα ΜΜΕ) κράζουν την "ενεργειακή μετάβαση σε ΑΠΕ"

Πρώτος και καλύτερος ο Sigmar Gabriel, ήδη από τις 17 Απριλίου, είπε ότι η "Ενεργεικαή Μετάβαση σε ΑΠΕ έχει φτάσει στα όρια της αποτυχίας".  Ο Gabriel είναι Αντικαγκελλάριος και Υπουργός Οικονομίας. "Υποτιμήσαμε την πολυπλοκότητα". Η ιδέα της αυτονομίας εκτός δικτύου (που προωθούν εδώ μερικοί πονηροί σε πολλούς αφελείς) είναι "σκέτη τρέλα". Ιδέα που μοιάζει με net metering ακούγεται όμορφη για αυτούς που εισπράττουν, αλλά είναι προβληματική για όλους τους άλλους.  Από εδώ.

Ένας καθηγητής έγραψε ότι η Ενεργειακή Μετάβαση σε ΑΠΕ είναι αποτυχία και ο κόσμος έχει απογοητευθεί.  Δεν υπάρχουν αρκετές εναλλακτικές μονάδες ισχύος βάσης όπως υδροηλεκτρικά και βιοαέρια (μαζί, μόνο 11,5%), και ενώ υπάρχουν πολλά εγκατεστημένα αιολικά και φωτοβολταϊκά, δεν υπάρχει βιώσιμη τεχνολογία για αποθήκευση τυχαίας και μεταβλητής ηλεκτροπαραγωγής που εξαρτάται από τον καιρό. Και ενώ οι αρμόδιοι λένε στον κόσμο ότι οι τεχνολογίες αποθήκευσης είναι κοντά, δεν φαίνονται.  Όλες οι προτάσεις είναι πανάκριβες και η ιδέα αποθήκευσης σε μπαταρίες για ηλεκτροκίνηση αυτοκινήτων είναι όνειρο θερινής νυκτός. Ούτε υπάρχει δυνατότητα αντλησιοταμίευσης.  Όσο για την ιδέα να χρησιμοποιήσουν τα Ελβετικά ή τα Νορβηγικά υδροηλεκτρικά, οι Ελβετοί είναι αλλεργικοί στο ζήτημα αυτό, ενώ οι Νορβηγοί "μας δίνουν το δάχτυλο".

Για τον κύριο Ζήμενς, τα είπαμε... Λάθος ενεργειακή πολιτική, αλλά να εξάγουμε αιολικά
Schluss mit Ökostrom-Förderung! Φτάνει πια με το Πράσινο ρεύμα! (σε περίληψη, εδώ)
Να μην ξαναπώ την άποψη των ...Καναδών στις 27 Απριλίου 2015...
Ή των Αμερικάνων...

Αλλά στην Ελλάδα έχουμε καραγκιόζηδες που θέλουν να εισάγουμε αιολικά... Λες και τα 2.000 που έχουμε εγκαταστήσει δεν είναι παντελώς άχρηστα (αλλά δίνουν κάτι 600-700 εκατομμύρια τον χρόνο στους αιολικούς ΑΠΕτεώνες). Δεν πάμε καλά...

Προσθέτω σχόλιο του Απόστολου Ευθυμιάδη από το facebook:

Καλή η απόκριση των Γερμανών καθηγητών, ακαδημαϊκών και τεχνικών (Siemens) αλλά πολύ καθυστερημένη μωρ' αδελφάκι μου. Τώρα κατάλαβαν ότι η πολιτική αυτή μεταβάσεως προς τις ΑΠΕ δεν στέκει σήμερα ούτε οικονομικώς αλλά πρωτίστως ούτε τεχνικώς; Τώρα κατάλαβαν ότι τα προβλήματα βιώσιμης αποθηκεύσεως της ταχέως μεταβαλλόμενης αιολικής ηλεκτροπαραγωγής δεν έχουν ακόμα επιλυθεί;

Τους πήρε δέκα χρόνια να καταλάβουν ότι το πρόβλημα της ευσταθείας δεν επιλύεται χωρίς ταχέως φορτιζόμενους και αποφορτιζόμενους συσσωρευτές (μπαταρίες) νέας τεχνολογίας. Μερικοί δεν έχουν ακόμα καταλάβει ή δεν θέλουν να καταλάβουν ότι με την αντλησιοταμίευση δεν αντιμετωπίζονται τα θέματα ευσταθείας και θεωρούν ότι ανακάλυψαν την πανάκεια, χωρίς να έχουν την παραμικρή γνώση της επιστήμης και της τεχνικής των ηλεκτρικών συστημάτων ισχύος. Ποτέ εις την ιστορία της ανθρωπότητας δεν υπήρξε τόση μεγάλη περιφρόνηση προς τους ΕΠΑΪΟΝΤΕΣ από τους ιθύνοντες νόες του κόσμου όσο σήμερα και μάλιστα από τα ανεπτυγμένα κράτη και "θεσμούς" (Γερμανία, ΟΗΕ, κλπ).

Το άκρον άοτον του παραλογισμού υπάρχει ατυχώς και εις την τάλανα χώρα ημών. Βλέπεις από την μία ο Υπουργός ΠΑΠΕΝ στηρίζει ορθώς την επιλογή του λιγνίτη και έρχεται η "Αυγή" με σειρά άρθρων των γνωστών αυτοκλήτων οικολόγων σκοταδιστών, και κατακρίνει τις επιλογές του Υπουργού ως προς την λιγνίτη!!!

Ας είναι! Εμείς είμαστε υποχρεωμένοι και θα κηρύττουμε τον λόγο του Θεού, του ορθού λόγου και της επιστημονικής γνώσεως, και να οδηγούμε πάντα τα πεπλανημένα απολωλότα πρόβατα εις τον δρόμο της Αρετής και να τα προστατεύουμε από τους λύκους και τον δρόμο της κακίας! Ευχαρίστως δε προσφερόμεθα ίνα οδηγήσουμε και την Ευρωπαϊκή κοινή γνώμη εις την οδό της αληθείας ώστε να πάψουν εκεί εις Βρυξέλλες να αυτοσχεδιάζουν και να πτωχοποιούν τους λαούς της Ευρώπης!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια: